VISION

Prosak förlag är ett nytt svenskt förlag baserat i Stockholm med en vision om att ge ut handplockad kvalitetslitteratur; prosa och essäer, främst från Argentina och Polen. Vi vill förmedla stark och unik up-and-coming-lit- teratur såväl som bortglömda röster som aldrig översatts till svenska. Vi vill ge ut böcker som generar diskussioner och nya tankebanor och ger en glimt in i andra litterära världar. Vi lägger ner mycket kärlek i både text och design. Formgivning och vackra böcker ligger oss varmt om hjärtat och vi hoppas att detta intresse kan utvecklas till intressanta samarbeten med konstnärer för böckernas utformning. Våra ledord är dynamiskt, samtida och kvalitativt.

BAKGRUND

Prosak förlag drivs passionerat av Patricia Cukrowska och Linnea Rutström, båda flerspråkiga översättare med en bred kunskap kring litteratur, konst och språk. Patricia har studerat förlagskunskap vid Stockholms universitet och efter detta arbetat som redaktör på ett mindre förlag. Hon har rötter i Polen och har länge velat få in mer polsk litteratur på den svenska marknaden. Linnea är lärare i svenska som främmande språk på institutionen för svenska och flerspråkighet. Efter att ha levt många år i Buenos Aires har spanska blivit hennes andra språk och den argentinska litteraturen har fångat hennes hjärta. INSTAGRAM
FACEBOOK
Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor om vår utgivning, förlaget eller våra författare!

PROSAK FÖRLAG
BJÖRNSONSGATAN 17
168 43 BROMMA

PROSAKFORLAG@GMAIL.COM

PATRICIA CUKROWSKA: 073-760 77 29
LINNEA RUTSTRÖM: 076-160 19 85
MULLVADARNA – FÉLIX BRUZZONE

Mullvadarna
rör sig i gränslandet mellan romantisk roman och noir fiction. Huvudpersonen tar oss med på en jakt genom Argentina, men också genom sig själv, efter hans stora kärlek: transvestiten Maira, som kanske också är hans bortrövade bror och en infiltrerad polismördare allt är tvetydigt och övergår i en mardrömsaktig vansinnesfärd. Romanen tar också avstamp i dagens Argentina, det vill säga det Argentina som blev kvar efter militärjuntan på 80-talet och ställer frågor om identitetsskapande och de tiotusentals personer som försvann under militärdiktaturen. Något som författaren själv har erfarenhet av då hans föräldrar var bland dessa desaparecidos försvunna .

Bara några sidor in i berättelsen suddas Bruzzones bläck ut, prosan blir kristallklar och går in i drömmens poesi och deliriets universum. Med en febrig berättarröst får vi följa huvudpersonen till de mest udda platser, från föräldrahemmet ner till Bariloche, genom dennes personliga metamorfos, bland drömmar och paranoia, men med en skarp blick riktad mot problematiken kring diktaturens efterdyningar och de försvunna.

Félix Bruzzone (1976, Buenos Aires) studerade litteratur på Universidad de Buenos Aires och utbildade sig så småningom till grundskolelärare. Han har ut- setts till en av decenniets viktigaste författare av Argentinas största dagstidning,   Clarin. Bruzzones författarskap kretsar kring identitetsskapande i spåren av den argentinska militärdiktaturen från 1970- och 80-talet och de avtryck som denna blodiga historia lämnat i dagens demokratiska Argentina. Bruzzones föräldrar var bland de tiotusentals personer som spårlöst försvann under militärjuntans styre. 2006 startade Bruzzone bokförlaget Tamarisco. Hans första bok, novellsamlingen 76 gavs ut på samma förlag 2008. Senare samma år kom första upplagan av Mullvadarna (Los Topos). Boken gavs sedan ut i ny upplaga på Argentinska Penguin Random House. Sedan dess har en rad andra böcker av Bruzzone getts ut, både i Argentina och övriga världen.
 
 
Skickas endast inom Sverige