︎ OLD NEWS 2022


Nu har vi ett skapat ett exklusivt arkiv med bilder från Mira Teemans liv från före andra världskriget. Mira Teeman (1926 – 2008) var tretton år när Polen invaderades och nitton när hon kom till Sverige. Då hade hon överlevt Łódźgettot, Bergen -Belsen och Auschwitz, men förlorat hela sin familj. I Sverige arbetade hon bland annat som översättare och författare. Elva år efter sin första kontakt med landet och språket debuterade hon på svenska med Tre dagar innan.Till arkivet ︎


GUERRIERO TILL TRYCK! RELEASE 18 SEPTEMBER
Under hela Prideveckan: JUNI 2023 SOMMARREA

50% PÅ ALLA GAMLA TITLAR JUNI UT. 


TRE DAGAR INNAN - TVÅDAGARSRELEASE 1 & 2 JUNI

För cirka ett och ett halvt år sedan fick Prosak ett mejl av Viktoria Parmell där hon introducerade den polska judinnan Mira Teemans författarskap för oss och närmare bestämt hennes novellsamling Tre dagar innan från 1956. Redan samma vecka hade vi turen att hitta boken på Rönnells antikvariat och efter en i synnerhet fängslande läsning bestämde vi oss för att ge ut den på nytt. Efter drygt ett års arbete är det äntligen dags och det firar vi med en tvådagarsrelease den 1 och 2 juni.

1 juni kl. 17-19

Smygrelease på Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32

Välkomna på ett samtal tillsammans med Linnea Rutström, förläggare på Prosak förlag, Viktoria Parmell, skribent och redaktör, samt Mira Teemans dotter Nina Halden Rönnlund, kulturstrateg.

Mer info: www.facebook.com/events/1394281104728003


2 juni kl. 19

Release med efterföljande Shabbat mingel på Konstakademin, Fredsgatan 12, i samarbete med Judisk Kultur i Sverige.

Rabbi Morton Narrowe inleder med Kiddush och Oneg Shabbat
Författaren Ricki Neuman i samtal med poeten Karin Brygger, Mira Teemans dotter Nina Halden Rönnlund och Viktoria Parmell.

Biljetter: billetto.se/e/j-talks-tre-dagar-innan-biljetter-830536


Som ett klärvoajant förebud om den kommande pandemin skrev Fernanda Trías redan 2018 Rosa slajm, en olycksbådande science fiction-dystopi om en värld där en epidemi har brutit ut.

Kom och lyssna på den uruguayanska författaren Fernanda Trías i samtal med Hanna Nordenhök på Söderbokhandeln den 12 maj kl.19.00. Samtalet sker på engelska. 

Plats: Söderbokhandeln, Götgatan 37, Stockholm
Tid: 18.00

Fri entré och ingen förhandsanmälan krävs.

Läs mer om utgivningen här ︎PARA LOS HISPANOHABLANTES
CERVANTES
11 DE MAYO
Samtal om argentinska Aurora Venturinis berättarkonst med Hanna Nordenhök & Elisabeth Hjort på Söderbokhandeln i Stockholm.Välkommen till ett samtal om den argentinska författaren Aurora Venturinis berättarkonst och romanen Kusinerna (Prosak förlag) tillsammans med romanens översättare Hanna Nordenhök och Elisabeth Hjort, doktor i etik och professor i litterär gestaltning.

Kusinerna utspelar sig i staden La Plata på 1940-talet. Romanen slingrar in sig i en dysfunktionell medelklassfamiljs värld: ett hus utan män och fullt av kvinnor, alla fysiskt, kognitivt eller imaginärt funktionsnedsatta. Läsaren får följa den tolvåriga flickan Yuna som en dag blir en berömd konstnär varefter mytologier om de sociala hierarkierna, familjekonventionerna och den kvinnliga sexualiteten tar fart. Yuna betraktar världen med en enda blick, en uppriktig, skamlös, brutal, självupptagen och insiktsfull.

I gränslandet mellan en ilsken självbiografi och intim etnografi utövar Venturini en berättarkonst som berör läsarens alla känslospröt och gör henne till en av Sydamerikas mest intressanta författare.

Plats: Söderbokhandeln, Götgatan 37, Stockholm
Tid: 18.00

Fri entré och ingen förhandsanmälan krävs.

Läs mer om utgivningen här ︎
FÖRHANDSBESTÄLL VÅR NÄSTA ROMAN ÖMHET AV POLSKE FÖRFATTAREN PIOTR FIEDLER OCH FÅ EN SPECIALUTGÅVA MED EN KÄRLEKSDIKT AV BERÄTTARJAGET FRANK

FÖRHANDSBESTÄLL HÄR
︎ 300 SEK
2023 lanserar vi en ny utgivningsserie.
Läs mer här  ︎